Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد راستاد» این مطلب را روز سه‌شنبه در حاشیه دومین روز از سی‌ویکمین اجلاس سازمان بین‌المللی دریانوردی در لندن در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد.
وی افزود: مواردی که ما درباره ضرورت فعالیت بدون محدودیت کشورهای عضو آیمو و تامین امنیت دریانوردی اشاره می‌کنیم، براساس ساختار این سازمان مشروع و درست است، اما با توجه به تخصصی‌بودن آیمو و وابستگی به سازمان ملل متحد، قدرت اجرایی برای رفع چنین محدودیت‌هایی مانند تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد:‌ با این حال از  نظر منطقی بودن مسائلی که ما مطرح می‌کنیم این همراهی از طرف آیمو وجود دارد و گاهی در خروجی‌های اجلاس‌ها به گونه‌ای این موضوع منعکس شده است.

راستاد با بیان اینکه کشورهای عضو آیمو با مسائل مطرح شده ایران از اعمال محدودیت‌های غیرقانونی همراهی دارند، افزود: عمده کشورها معتقدند نگرانی‌های ما مشروع و درست است اما به واسطه‌ تهدیدهایی که از سوی آمریکا بویژه علیه شرکت‌های کشتیرانی خصوصی بین‌المللی اعمال می‌شود، محدودیت‌ها و پیامدهایی متوجه بخش کشتیرانی ما می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که آیا از ظرفیت اجلاس سازمان بین‌المللی دریانوردی می‌توان در راستای طرح ائتلاف امید بهره‌برداری کرد، گفت:‌ یکی از نکات تاکید شده ایران در اجلاس اخیر، ضرورت تضمین امنیت دریانوردی و تردد امن ناوگان تجاری بود. به طور معمول بهتر است این امر در قالب همکاری‌های منطقه‌ای انجام شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: به نظر می رسد که آیمو نیز به درستی روی این موضوع تاکید دارد؛ ما انتظار داریم مسیری که توسط جمهوری اسلامی مبنی بر همکاری‌های منطقه پیشنهاد کرده به یک پروژه اجرایی تبدیل شود.

انتظار داریم مسیری که توسط جمهوری اسلامی مبنی بر همکاری‌های منطقه پیشنهاد کرده به یک پروژه اجرایی تبدیل شود.

وی یادآورشد:‌در ماه‌های اخیر دستکم سه حادثه برای نفتکش‌های ایران در دریای سرخ رخ داد که پس از بررسی‌ها مشخص شد عمدی بوده است.

راستاد تصریح کرد: اگر بتوانیم در قالب همکاری‌های منطقه‌ای از این اتفاق‌ها پیشگیری کنیم، می‌توانیم مشکلات ایجاد شده را برطرف کنیم. این مساله مستلزم اجرایی شدن پیشنهاد رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است؛ یعنی «همکاری‌های منطقه‌ای برای تامین و ارتقاء امنیت کشتی‌رانی تجاری در آب‌هایی که تهدیداتی علیه آنها به وقوع پیوسته.»

با توجه به افزایش‌تنش‌ها در منطقه خاورمیانه در نتیجه اقدامات آمریکا و متحدانش و اتهام‌زنی‌های مکرر علیه ایران، رئیس جمهوری ایران مهرماه امسال در سخنرانی خود در مجمع عمومی، از طرحی با نام «ائتلافِ امید- HOPE» یعنی «ابتکار صلح هرمز» (Hormoz Peace Endeavor) رونمایی کرد که هدف آن حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز برای همه کشورهای منطقه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، هدف «ائتلاف امید» را ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه همه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان آنها اعلام کرد و افزود: این ابتکار بخش‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را دربرمی‌گیرد.

طرح «ابتکار صلح هرمز» شامل موارد دیگری همچون، عدم تجاوز، عبور امن انرژی از منطقه، رد هرگونه دخالت در امور داخلی کشورها و ... است.
2023

برچسب‌ها سازمان بنادر و دریانوردی انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی انگلستان سازمان بنادر و دریانوردی انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۸۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است

 وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص جزئیات سفر خود به گامبیا و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی نوشت: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.

به گزارش ایرنا؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفجه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا با آقای سامح شکری، همتایم از مصر در خصوص آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای به خصوص اوضاع غزه و تلاش‌های جاری جهت توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان رایزنی و تبادل نظر کردیم و در ادامه به تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت کشورمان در دمشق و واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع پرداختم و از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی تشکر کردم.»

امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است

وی در پایان خاطرنشان کرد: «تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.»

به گزارش ایرنا؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا به سر می‌برد.

اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه جاری با موضوع اصلی «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفت وگو پیرامون توسعه پایدار» برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • سازمان همکاری‌ اسلامی از همه کشورها خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • سازمان همکاری‌ اسلامی خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد
  • سازمان همکاری‌ اسلامی به رسمیت شناختن کشور فلسطین را خواستار شد
  • چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن
  • پیشرفت ورزش استان یزد با همکاری تمامی نهاد‌ها
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟